Caesar poke bowl

Voor 2 personen

  • 250 gr sushirijst
  • sushiazijn
  • peper en zout
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 6 plakjes bacon
  • 2 eieren, hardgekookt
  • 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 kleine brioche broodjes, in blokjes
  • 5 plakjes ansjovisfilet p.p. (naar wens)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • klein scheutje olijfolie (1 eetlepel)
  • snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 grote eetlepel parmezaanse kaas

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom. 

Maak de sushirijst met de sushiazijn zoals aangegeven op de verpakking.

Kruid de kipblokjes met peper, zout en kipkruiden. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes goudbruin. Voeg na 2-3 minuten de ketjap toe.

Bak de bacon krokant in een aparte pan.

Verdeel de broodblokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een beetje olijfolie en zet voor 8-10 minuten op 180 graden in de oven.

Schep de sushirijst op de borden (niet te veel) en schenk een deel van de dressing erover. Verdeel de kip, bacon, brioche, het ei en eventueel de ansjovis over de rijst.

Garneer de borden met overgebleven dressing en parmezaanse kaas.

getagged:, , , ,

Plaats een reactie