Voor 2 personen
Taco’s
- 100gr doperwten
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- zout, naar smaak
- knoflookpoeder (optioneel)
- droge peterselie (optioneel)
Vulling
- handje spinazie
- 200 gr hüttenkäse
Aardbeien salsa
- 4-5 aardbeien, in kleine blokjes
- ½ limoen of citroen
- handvol koriander, fijngesneden
- 40 gr feta, verkruimeld
- 1/3 rode ui, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Doe alle taco-ingrediënten in een keukenmachine en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel.
Vorm het mengsel in 4 cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak in de oven op 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten tot de randen iets donkerder worden.
Laat ze afkoelen op een deegroller om de klassieke taco-schaalvorm te creëren. Voor een knapperigere textuur bak je ze nog eens 5 minuten extra door ze door twee spijlen van het ovenrooster te hangen.
Mix alle ingrediënten van de salsa.
Vul de taco met spinazie, hüttenkäse en de salsa.
getagged:aardbei, doperwten, huttenkase, spinazie
Plaats een reactie