Doperwten taco aardbeien salsa

Voor 2 personen

  • 100gr doperwten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • zout, naar smaak
  • knoflookpoeder (optioneel)
  • droge peterselie (optioneel)
  • handje spinazie
  • 200 gr hüttenkäse
  • 4-5 aardbeien, in kleine blokjes
  • ½ limoen of citroen
  • handvol koriander, fijngesneden
  • 40 gr feta, verkruimeld
  • 1/3 rode ui, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Doe alle taco-ingrediënten in een keukenmachine en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel.

Vorm het mengsel in 4 cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak in de oven op 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten tot de randen iets donkerder worden.

Laat ze afkoelen op een deegroller om de klassieke taco-schaalvorm te creëren. Voor een knapperigere textuur bak je ze nog eens 5 minuten extra door ze door twee spijlen van het ovenrooster te hangen.

Mix alle ingrediënten van de salsa.

Vul de taco met spinazie, hüttenkäse en de salsa.

getagged:, , ,

Plaats een reactie