Broccoli-gorgonzola taart

BroccolitaartVoor 4 personen

Ingrediënten
• 4-5 plakjes bladerdeeg
• 2 middelgrote aardappels
• 1 broccoli, in roosjes
• 100 gr gorgonzola
• 100 gr boter
• 100 gr bloem
• 400 ml volle melk
• bacon (optioneel)
• zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappels, snij in dunne plakjes en zet apart. Bak de bacon uit en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.

Smelt de boter in een sauspan totdat deze een nootachtige geur afgeeft en licht gebruind ziet (“beurre noisette”). Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem even pruttelen, ongeveer 4 minuten. Voeg dan geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot een mooi gebonden saus ontstaat. Roer de gorgonzola erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

Bedek de bodem van een licht ingevette ovenschaal met de aardappelplakjes. Verdeel de broccoli en bacon erover. Schenk de saus erover en dek af met de bladerdeeg. Besmeer de bladerdeeg met wat olijfolie of gesmolten boter.

Zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bladerdeeg mooi goudbruin ziet.

getagged:, , , ,

Plaats een reactie